אחסון
שלב זה קשור לשלב התכנון, אולם אני מפרידה אותו כדי להדגיש כמה חשוב שתבדקו שיש לכם מספיק מקום לכל כלי המטבח והמכשירים השונים. חשבו האם אתם מעדיפים שהמיקסר ישב על השיש גלוי כי זה הכי נוח לכם או שכדאי למקם אותו בארון תחתון עם מתקן נישלף מתרומם. לי למשל יש קיטצ'נאייד בצבע אפור עכבר, והוא יושב אצלי על השיש, כי מי רוצה להסתיר דבר כזה יפה…
היום הנטייה במטבחים היא לשלב כמה שיותר מגירות כיוון שהן נחשבות כפתרון הכי נוח לתפעול ולאחסון. הן נוחות לפתיחה, מאפשרות לארגן את הדברים בצורה מיטבית, עם מינימום התכופפות וקלות הגעה לכל הפריטים שמאוחסנים בהן. זוכרים את הארונות של פעם שהכלים שהיו מאוחסנים בהם בחלק האחורי כמעט ולא היו בשימוש, פשוט כי שכחנו מהם? אז עם מגירות נפתחות פתיחה מלאה כמו שקיימות היום – זה כבר לא קורה. שימו לב שיש היום אפשרויות נהדרות לחלוקה גם בתוך המגירות, למשל לתבלינים, לקופסאות שונות, והפרדות הביניים האלה גם הן מקלות על הארגון והסדר.
רבים בוחרים לוותר על הארונות העליונים של פעם ולהשאיר את החלק העליון ריק, או עם משהו מינימלי – כדי לתת תחושה של מטבח מאוורר ולא עמוס ולהוסיף עיניין בקטע העיצובי. אם בכל זאת מחליטים על אחסון עליון – זו בדרך כלל תהיה יחידה שלא תתפוס את כל הקיר וכדאי לבדוק האם לשלב אותה עם חלק סגור וחלק פתוח – שוב כדי לא ליצור תחושה עמוסה. סוג הפתיחה המועדף ליחידות הגבוהות האלה הוא קלפות ולא סתם, הפתיחה שלהן קלה יותר וכשהן פתוחות הדלתות לא מפריעות בגובה העיניים.
היום ברבים מהמטבחים ניתן לעשות קיר שלם עם ארונות לכל הגובה, שבתוכו נמצא גם המקרר, התנור המיקרו וארון המזווה. כך שאר המטבח יכול להיות עם ארונות נמוכים בלבד ובחלק העליון לשלב פריטים שיוסיפו עניין ויופי ופחות לצורך אחסון. קיר כזה בדרך כלל מאפשר אחסון רב.
טיפ – בדיוק כמו שאני עושה ללקוחות שלי – כדי לוודא שאכן יש לכם מקום לכל דבר, לאחר שהמטבח מתוכנן, אני מדפיסה את חזיתות המטבח על נייר ומסמנת בכל מקום מה הולך להיות מאוחסן שם – ככה שאני בטוחה שלא שכחנו מקום למגשים, למייבש חסה ולכל הכלים המיוחדים שיש לנו במטבח (אם עשיתם רשימה כמו שהמלצתי לכם, זה המקום לעבור גם עליה!)